Kvalitet betaler sig!

Solceller og ydeevne

Samlekvaliteten og materialevalg på et solcellepanel er afgørende for den mekaniske holdbarhed, specielt under de Danske klimaforhold. Ydelsen er ligeledes meget påvirkelig af de valg producenten har truffet. De dygtige producenter ofrer store resurser på både forskning og udvikling, hvilket også fører til bedre produkter. Den målte ydelse på et solcellepanel (eks. 250 Wp) er kun et udtryk for panelets ydeevne i klart solskin, men Wp fortæller ikke hele sandheden om panelet.

Nedenstående test fra det tyske testinstitut Photon, viser årsydelser på nogle af de bedst ydende paneler der findes i dag. Hvis listen indeholdte alle paneler i verden, så ville man kunne finde forskelle i årsydelserne på op til 30% (målt i forhold til Wp)

Holdbarhed

Afhængigt af kvaliteten og hvor godt solcellerne bliver vedligeholdt, kan modulerne holde 25 til 50 år. De fleste anlæg har 10 års garanti på  selve panelerne. Alle moduler som bliver solgt hos Sunfactor har min. 10 års produktgaranti og 25 års ydelsesgaranti. 
Jo bedre kvalitet produktet har, jo mere rentabel bliver forretninger. Det kan derfor sjældent betale sig at spare på solceller eller inverter og forrentningen målt efter årsydelse, bliver ofte sammenlignelig med et billigere alternativ.  

 

Afskrivning

De almindelige skatteregler for virksomheder, giver muligheder for afskrivning på solcelleanlægget. Det kræver dog at man en virksomhed med sit eget cvr. nummer. I 2013 er der en forhøjet afskrivningsprosent på 115%. Private kan ikke længere afskrive på anlægget.

 

Fradrag

Ligesom for alle andre lån , kan renterne for lånet til en vis grad trækkes fra i skat.

 

CO2 regnskab

En kWh "koster" på sjælland 429 g CO2. Dette er utroligt lavt da vi inportere en del strøm fra svenske atomkraftværker og vandværker. Det betyder at et stort solcelleanlæg på 15000 kW som på et år vil producere næsten 15000 kWh vil spare husstanden for 429*15000 = 6,4 ton CO2 om året. Det vil  tage lidt over et år, at tilbagebetale energiprisen for solcelleren og inverteren, men i løbet af bare 20 år vil en alm. husstand alligevel have sparet omkring 120 ton CO2 og hvis anlægget for lov til at blive siddende, vil det formodentligt spare over 200 ton CO2 i løbet af sin levetid.

Denne CO2 besparels, kan også udnyttes til at flytte energirammen i et nyt byggeri eller en stor ombygning. Dvs. Hvis det er vanskeligt at overholde de nye byggeregler vedr. bygningens energiforbrug, så kan solceller bruges som en aktiv del og modregnes i det samlede forbrug.

 

Mere information om solceller

Kan bl.a. findes på energistyrelses hjemmeside
Kan selvfølgeligt også fåes,ved at ringe eller skrive til os via på mail eller via vores kontaktside.

 

© Sunfactor - Solceller

Nyheder fra pressen

Solcelle balladen

Læs mere

 

Energiaftalen

Om den seneste enegiaftale
læs her.

 

Gratis hustjek!

Se dit hus med solceller
-og se hvor meget du sparer
Det koster kun en (god) kop kaffe!
Book her eller bliv ringet op:


 

Sunfactor Tryghed

 

Få 3 års udvidet sikkerhed. 
Se mere.

 

 

 

 

Kvalitet betaler sig!

 

Se hvorfor det heller ikke med solceller betaler sig kun at kikke på prisen. Der kan være 15-20% forskel på den årlige ydelse af paneler med samme peak værdi. Se Testen her

 

 

Effekt af dit anlæg

 

Så meget får du ud af dit solcelleanlæg ift. placeringen.